top of page
Search
  • Writer's pictureAdmin

Peninsula Samana - Republica Dominicana


Cascada El Limon este situata in mica localitate El Limon, intr-o padure tropicala a peninsulei Samana, unde veti putea vedea plantatii de cafea, lamai si cacao. Este o excursie placuta si relaxanta care se poate face calarind sau pe jos. Drumul spre cascada trece printr-o padure tropicala si veti avea de traversat doua rauri in care puteti face si baie. Veti ajunge la o cascada impresionanta cu o cadere de apa de 50 metri, la baza careia s-a format o piscina naturala, unde va puteti relaxa sau inota in voie.

Cayo Levantado este o insulita in apele din nord-estul coastei Republicii Dominicana, afandu-se in imediata apropriere a golfului peninsulei Samana. Insula este acoperita de o padure cu vegetatie tropicala umeda, plaje paradisiace cu nisip alb, imaculat, iar apele limpezi ce inconjoara insula intregesc acest peisaj deosebit de frumos. Pe aceasta insulita se afla si singurul hotel: Gran Bahia Principe Cayo Levantado. Cayo Levantado este unul dintre locurile unde poti privi balenele cu cocoasa, in perioada ianuarie-martie. Datorita palmierilor ce apar in publicitatea romului Bacardi, insula se mai numeste si "Insula Bacardi". In numai un km patrat, atata este aria teritoriala a insulei, veti intani o fauna deosebita. Numai 15 minute de mers pe jos va vor trebui pentru a strabate toata insula.

Insula Saona a fost botezată "Saona" de către Cristofor Columb, care a descoperit-o în Mai 1494, în timpul celei de a doua expediții; numele a fost dat în onoarea localitații Savona unde Cristofor locuia în acea vreme. În apropierea Insulei Saona există o zonă în care adâncimea apei este mai mică decat statul unui om. Turiștii sunt cei care se bucură de toate avantajele oferite de această “piscină naturală”; înoată, admiră și fotografiază stelele de mare, își scaldă ochii în albastrul apei și al cerului care se contopește într-un unic “larimar” (piatra semiprețioasă specifică Republicii Dominicane).

10 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page